Wasadvies

Wasadvies

Allereerst: Van wassen worden Cinnies Nooit mooier ...

De meeste CindysignProducten zijn samengesteld uit 100% cotton jersey en 100% wol, gewassen wol om precies te zijn. Lekker zacht, met een hoog aaibaarheidsgehalte. Bij de plaids, sommige kussens en de meeste Cinnies, is doorgaans één van de zijden van jersey. Ook lekker zacht. Onze producten zijn goed te wassen, maar let op: nooit te heet. Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik te wassen op een speciaal ’wolwasprogramma’ (indien je machinaal wilt wassen) met een wasmiddel voor de fijne was. Maar bij voorkeur ouderwets op de hand, in een lauw sopje (handwarm) in ruim water. Nooit wrijven en zeker niet bij stoffen met prints. De stof kan beschadigen (pillen), kleuren kunnen uitvloeien. 

Wollen producten op de hand wassen
Gebruik nooit warm water, maar altijd koud of lauw water. Als het artikel extreem vies is kun je lauwwarm water gebruiken. Was je wollen producten altijd met wasmiddel dat special voor wolwas bestemd is. Ook kun je het wasmiddel beter zachtjes in het product ‘knijpen’ maar beslist nooit wrijven. Anders maak je de stof juist kapot. Spoel je wollen product uit met koud water, net zo lang tot al het wasmiddel eruit is. Let op je mag wollen producten nooit langer dan vijf minuten laten weken. 

Wollen producten laten drogen
Absoluut niet uitwringen! Hierdoor gaat de hele vorm uit je product. Om die zelfde reden mag je natte wollen producten ook niet in een bepaalde ‘stand’ leggen. Leg het product op een schone handdoek, of ander schoon oppervlak, plat te drogen. Doe dit niet in direct zonlicht, want ook hier kan wol slecht tegen. Niet in de droogtrommel. Als het goed is, is je wollen product na afloop weer helemaal fris! Niet te warm strijken en liever zonder stoom, maximaal op 110 graden.

Linnen producten
Linnen is ook een natuurlijk materiaal en om die reden erg gevoelig voor verkleuring door zonlicht. In een schaduwrijke en/of donkere plek verkleuren artikelen waarin linnen is verwerkt het minst. Wanneer je linnen stoffen voor het eerst wast, kan de kleur iets afgeven. Was daarom het artikel/de artikelen gescheiden van ander wasgoed. Misschien overbodig om te melden, maar gebruik voor gekleurd linnen een wasmiddel zonder bleekmiddel. De meeste linnen stoffen zijn goed te wassen in een wasmachine (sommige machines hebben zelfs een apart programma hiervoor). Is dit niet het geval, kies dan voor een wastemperatuur absoluut niet hoger dan 40 °C. Deze temperatuur is namelijk nog veilig om de stof in een goede staat te houden. Met een geschikt wasmiddel voor de fijnwas ook nog goed te reinigen op deze zogenaamde ’lage’ temperatuur. Linnen stoffen zijn vaak goed op de hand te wassen. Sopje handwarm (lauw). Was in dit geval het artikel kort, en laat het nooit weken. Tip: gebruik wasverzachter (mits de persoon daarvoor niet allergisch is) het materiaal blijft zacht en ruikt bovendien lekker.

Cindysign® kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade veroorzaakt door eigen nalatigheid en/of verkeerd onderhoud.

 

 

 

 Cindysign Cindysign